Let’s Gravel 2023

25 Maart zou het dan gebeuren, de allereerste editie van Let’s Gravel. Een nieuw sportief evenement, waarmee we dit jaar Stichting ALS Nederland als goed doel ondersteunen, en waar deelnemers over de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug kunnen crossen met een fiets die net geen racefiets is, maar ook net geen mountainbike: de Gravel Bike. Dit segment fietsen is steeds populairder geworden in de afgelopen jaren, maar op 1 van de mooiste stukjes natuur van Nederland bestond nog geen tocht zoals deze!

Let’s Gravel is een ode aan het Let de Stigter pad, dat de deelnemers voert langs bossen, heidevelden, grafheuvels, kastelen, zandverstuivingen, vennen, uiterwaarden met rivier en vergezichten. In het midden is de route wat heuvelachtig. Het is uniek dat stuwwal en rivierdal zo dicht bij elkaar liggen en dat maakt het Let de Stigterpad een bijzondere fietsroute.

Tot zover de theorie.. in de week naar aanloop van het evenement waren er veel strakke fietskoppies te zien, continu buienradar checken, wordt het überhaupt wel droog? Het leek erop dat het bij een paar kleine buitjes zou blijven, dus iedereen had er zin in. Toen we begonnen met opbouwen begon de eerste bui al en die bleef toch net wat langer hangen dan we hadden gehoopt. Als organisatie was onze taak vooral geworden om de deelnemers moed in te praten en ze voor ogen te houden waar ze het allemaal voor doen: een heerlijke hamburger met speciaalbier bij terugkomst! Die moed hebben ze nodig gehad, man man, wat een epische tocht is het geworden, de meesten kwamen onherkenbaar terug, uitgeput, uitgemergeld. Onze locatie was het prachtige Residence Rhenen, verscholen in de bossen, maar ook zij hebben voor het eerst geproefd hoe het is om een hongerige, dorstige, en besmeurde horde fietsers over de vloer te hebben, nogmaals excuus voor de rommel, maar gelukkig hebben we alles netjes in oude staat terug kunnen poetsen!

Het mooie was dat we eigenlijk alleen maar blije gezichten hebben gezien na afloop, voldane deelnemers die onwijs enthousiast waren, en vooral hoopten dat ze volgend jaar weer mee konden doen. Dus dat gaan we doen, op naar Let’s Gravel 2024!

Geniet van de foto’s en tot volgend jaar!


Team Let’s Gravel