Over ons

Stel je voor, het is 23 maart 2024. De lente is zojuist begonnen, de zwijnen hebben zojuist hun rustplek opgezocht (nadat ze de kantjes van ‘jouw’ gravelroute hebben omgespit), de ochtend dauw staat nog op de grassprieten.. En jij? Jij staat samen met al die andere stoere bonken te popelen om de Utrechtse Heuvelrug te berijden. Het wordt een mooie dag! Let’s Gravel!

En wat ga je zoal meemaken? Nou, hou je vast. We starten en finishen op de sprookjesachtige locatie in het bos en passeren de tofste bostracks en gravelpaden van de Utrechtse Heuvelrug

Let’s Gravel

De naam Let’s Gravel bestaat uit twee componenten, waarvan de laatste voor zich spreekt. Maar de eerste is meer dan Let’s (laten we…)! Want na mevrouw A.D. de Stigter-Huising, oud-burgmeester van Maarn en mede grondlegger van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (Let, voor de intimi) is een heus gravelpad vernoemd, namelijk het wereldberoemde “Let de Stigterpad”. Dit zeer goed aangeschreven pad dat meandert over de Utrechtse Heuvelrug maakt een belangrijk deel uit van onze gravelrit. 

logo-gravelcode

Op zoek naar vrijheid ben je met een gravelbike iedere ondergrond de baas, van asfalt tot karrensporen en van grindwegen tot bospaden. Wij zijn fan van gravel. Toch is ook een gravelbiker aan regels gebonden; je mag lang niet op ieder onverhard pad fietsen, ook al beweert je GPS soms het tegendeel.

Als supporter van de Gravel Code willen we ons als organisatie conformeren aan de Gravel Code:

1. Be Nice, Say Hi: Minder vaart en groet elke ruiter, wandelaar en fietser vriendelijk. Een bedankje kost weinig moeite en levert veel goodwill op.
2. Enjoy Nature: Neem afval terug mee naar huis en maak geen lawaai; laat dieren en andere natuurliefhebbers genieten van de rust.
3. Stay on track: Niet elk pad is een fietspad. Controleer je gedownloade route en check – voordat je een strook induikt – of er verbodsborden staan.

Tafelronde 92 te Veenendaal

Last but not least, even voorstellen qua organisatie: Wij zijn de mannen van Tafelronde 92 te Veenendaal. Vanuit onze Stichting Social Service Tafelronde 92 te Veenendaal organiseren we evenementen zoals de valleyrun, een kerstbomen verkoop of Let’s Gravel. Dit doen we zonder winstoogmerk maar met een doel: het goede doel!

In het geval van Let’s Gravel gaan de netto opbrengsten van de gravelrit naar deze stichting. Met behulp van partners en sponsoren kunnen we van elk kaartje wat jij koopt 100% besteden aan het goede doel!

En als jij een goed doel kent dat onze aandacht verdient, staan we altijd open voor suggesties. Denk bijvoorbeeld aan de hartverwarmende dag die we organiseerden voor de cliënten van woongroep Zideris, onze steun aan de Oekraïense gemeenschap in Veenendaal met financiële hulp en essentiële goederen, of het organiseren van een onvergetelijke dag vol leuke activiteiten en een speciale lunch voor Yara en al haar klasgenootjes, een moedige jongedame die te maken heeft met een hersentumor. In een jaarlijkse toewijding van ongeveer €10.000 ondersteunen wij bij Tafelronde92 diverse lokale goede doelen, waarvan enkele hoogtepunten zijn: Voor de kunst, Reddingsbrigade, De Kleine Schans te Woudenberg, Rianne Reis met MS, Alpe d’Huez, Ropa Run, Duchenne Heroes, Stichting ALS Nederland, Stichting Oase Cultuurprojecten, Stichting Kinderlach Twente, en Pink Ribbon.

Meer weten over Tafelronde 92? Bekijk onze website