Praktische informatie

Om jouw Let’s Gravel ervaring zo uitmuntend mogelijk te maken lees dan deze informatie voor een goede voorbereiding!

GPX route
Deze krijgt elke deelnemer toegestuurd na inschrijving.

Startlocatie
House of Bird Kwintelooijen
Oude Veensegrindweg 47
3911TA Rhenen

Parkeren
Kom zoveel mogelijk met de fiets, mochten jullie met de auto komen verzoeken wij jullie in de directe omgeving te parkeren omdat er op de locatie beperkte parkeergelegenheid is. Zie onderstaand een aantal opties:

  • Parkeerplaatse Groene Entree, Cuneraweg 412, Rhenen
  • Parkeerplaats Paardenmarkt, Rhenen
  • Parkeerplaats Autoweg, Rhenen
  • Parkeerplaats Groene Entree plantage willem |||, Elst

Starttijden
Om iedereen de kans te geven aan te sluiten bij een leuke groep starten we vanaf 10:00 uur. Het is geen wedstrijd dus we starten niet allemaal tegelijk te beginnen met de 120km. Om 10:15 de 85km en de 60km.

Vooraf
Er is koffie en wat lekkers voor je beschikbaar.

Tijdens
BikeBear staat onderweg klaar met een banaantje, reepje, water en sportdrank op een parkeerplaats onder aan de Bergweg te Maarn. Let op, je moet de provinciale weg N227 oversteken om de pauzestop te bereiken, de route maakt hier ook een knikje.

Voor alle afstanden is deze beschikbaar:
Route 60 km: kilometer 30
Route 85 km: kilometer 52
Route 120 km: kilometer 75

Na
Bij House of Bird gaat het gebeuren, het grote genieten. Stoere verhalen delen en lekker happen in een broodje hotdog en zuurkool (vegetarisch beschikbaar). Nippen aan een heerlijk speciaal biertje is inclusief. Eindtijd is 18:30.

Gravel Code
We mogen samen gebruik maken van het bos en de mooie natuurgebieden op en rond de Utrechtse Heuvelrug en dat willen we zo respectvol mogelijk doen. Als organisatie conformeren wij ons dan ook graag aan de Gravel Code: 

1. Be Nice, Say Hi: Minder vaart en groet elke ruiter, wandelaar en fietser vriendelijk. Een bedankje kost weinig moeite en levert veel goodwill op.
2. Enjoy Nature: Neem afval terug mee naar huis en maak geen lawaai; laat dieren en andere natuurliefhebbers genieten van de rust.
3. Stay on track: Niet elk pad is een fietspad. Controleer je gedownloade route en check – voordat je een strook induikt – of er verbodsborden staan.

Bike cleaner
We hebben een toffe deal kunnen maken met Bike Clean. Je kan namelijk bij House of Bird zaterdag jouw fiets afspuiten voor slechts €0,01.

Bandenkeuze
De ondergrond van de route van Let’s Gravel 2024 is mix van 50/50 verhard en onverhard. De meeste gravelstroken zijn momenteel hard en goed, modder of los zand gaan we niet of nauwelijks tegenkomen. Dus ideaal is een snelle gravelband met een snel loopvlak: ergens tussen de 38mm en 42mm breed. Met dikke noppen op je mountainbike ben je wat minder snel, en het is een een beetje een ‘overkill’, maar ook daarmee kom je er ook zeker. Let’ssss Gravel!!!

⚡️ Dashdata ⚡️KOM-challenge
Na 9 kilometer hebben we op de onverharde beklimming van de Amerongse Berg een STRAVA-KOM-Challenge, gesponsord door DashData. Een pittige gravelklim van 1 kilometer aan 6% gemiddeld. De snelste gravelaar wint een waardebon voor een prachtig Exteondo kledingpakket t.w.v. 400 euro! Doe je best!💪🏼

Zowel de vrouwelijke als de mannelijke winnaar van het DashData segment kan een zeer hoogwaardig kledingstuk van Etxeondo winnen! 🏆

Oh ja, en dan dit nog, want: BELANGRIJK!
Tijdens de tocht ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Je dient je te houden aan de geldende verkeersregels. De deelnemers kunnen het telefoonnummer 06 3400 2150‬ (Mike) bellen voor EHB, bij nood: bel 112! Deelnemen is voor eigen risico, de organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor enige schade aan mens/materiaal. De volledige voorwaarden vind je hier.